Wat is nieuw aan de Honda CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports?

Wat is nieuw aan de Honda CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports?

Overzicht:

  • De CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Adventure Sports krijgen aanzienlijke prestatie-, visuele en praktische updates voor 2024.
  • Meer vermogen en koppel in het lage en middelste toerentalbereik, met een maximaal koppel dat met 7% is toegenomen en eerder in het toerenbereik wordt geleverd. CRF1100L Africa Twin nu verkrijgbaar met optionele Showa EERA™-vering.
  • De prestatiebalans van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports wordt meer gericht op de weg, met de toevoeging van een 19-inch voorwiel en kortere veerweg.
  • Beide modellen hebben een uitgebreide herontwerp van de voorkuip en een in 5 standen verstelbaar windscherm.
  • Vier accessoirepakketten beschikbaar.

Voor 2024 krijgen Honda's toonaangevende adventure-motoren - de CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports - aanzienlijke prestatieverbeteringen, nieuwe technologieën en updates die hun kernmogelijkheden en wenselijkheid verder verbeteren.

De geliefde 1084cc paralleltwinmotor blijft het hart van de Africa Twin-familie, en voor modeljaar 2024 profiteert hij van aanzienlijke prestatieverbeteringen op het gebied van vermogen en koppel in het lage en middelste toerentalbereik. Het piekvermogen blijft 75 kW, maar een toename van 7% in het maximale koppel, nu 112 Nm, wordt eerder geleverd bij 5.500 tpm in plaats van 6.250 tpm. De compressieverhouding gaat van 10,1:1 naar 10,5:1, wat samen met wijzigingen in de kleptiming, inlaatpoorten en ECU-instellingen de motor in staat stelt om meer prestaties uit elke slag te halen.

Vergelijking van Vermogen en Koppel van de CRF1100L Africa Twin

Aanvullende wijzigingen aan het uitlaatsysteem dragen ook bij aan de toename in prestaties, met een nieuwe demper die een aangename pulsatie produceert bij lage toerentallen en een krachtiger basgeluid bij toenemende toerentallen.

Beide modellen zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of een Dual Clutch Transmission (DCT). Honda heeft sinds het systeem voor het eerst als optie verscheen op de VFR1200F in 2009 meer dan 240.000 DCT-uitgeruste motorfietsen in heel Europa verkocht. Voor 2024 is het DCT-systeem op de Africa Twins verfijnd om te profiteren van de toegenomen prestaties van de motor, met vroeger terugschakelen. Het systeem profiteert ook van verbeterde bochtdetectie en heeft nu een natuurlijker "geveerde" gevoel bij het wegrijden en tussen de eerste en tweede versnelling voor meer gevoel en feedback van de rijder.

Vorig jaar waren de Africa Twin-modellen de best verkochte motoren van Honda, en 49% van de eigenaren van de CRF1100L Africa Twin en zelfs 71% van de eigenaren van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports kozen voor de unieke DCT-optie van Honda.

CRF1100L Africa Twin

Een van de belangrijkste chassisupdates - de sportieve, lichte en atletische CRF1100L Africa Twin - is nu verkrijgbaar met Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA™) als optie, met veerinstellingen die specifiek zijn ontwikkeld voor de motor. Voorheen alleen beschikbaar op de Adventure Sports, biedt Showa EERA™ geoptimaliseerde demping in alle rijomstandigheden, evenals de mogelijkheid om de veervoorspanning aan de achterzijde aan te passen via het 6,5-inch touchscreen display. Beschikbaar in 5 modi - SOFT, MID, HARD, OFF-ROAD en USER - de flexibiliteit van het systeem betekent dat de dempingsaanpassing met één druk op de knop aan de voorkeur van de rijder kan worden aangepast.

Met behoud van zijn offroad-gerichte 21-inch voorwiel, wordt de CRF1100L Africa Twin nu standaard geleverd met tubeless Metzler Karoo Street-banden, waarmee snel lekke banden kunnen worden gerepareerd zonder het wiel te hoeven verwijderen. Wanneer de rijder volledig offroad wil gaan, zijn ook blokpatroon Michelin Anakee Wild-banden goedgekeurd voor gebruik.

Om het comfortabeler te maken voor langeafstandsritten op de weg, is een nieuw, agressief ontworpen voorkuip gemonteerd, met een nieuw, groter windscherm met 5-voudige verstelling, dat maximale voorwaartse zichtbaarheid of verhoogde windbescherming biedt, afhankelijk van de keuze van de rijder.

De CRF1100L Africa Twin is verkrijgbaar in Grand Prix Red en Matt Ballistic Black Metallic. Naast dezelfde kleuren is de CRF1100 Africa Twin met Showa EERA™ ook te koop in een derde kleur genaamd Pearl Glare White en Glint Wave Blue Metallic Tricolour, en deze zal standaard verwarmde handvatten en een ACC-aansluiting hebben.

Honda CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

De continent-overschrijdende CRF1100L Africa Twin Adventure Sports - die in 2022 goed was voor 56% van de Africa Twin-verkopen in Europa - profiteert ook van een reeks prestatie- en praktische updates voor 2024 die de aantrekkingskracht op de weg en op lange afstanden verder vergroten.

Het meest opvallende verschil met het vorige model is een aanzienlijke update aan de voorkant. Met de toevoeging van een nieuw 19-inch voorwiel is de veerweg van de nu standaard Showa EERA™ met 20 mm verminderd. Samen met de montage van een bredere voorband zorgt dit voor meer grip en feedback aan de voorzijde van de rijder, vooral bij volledige belasting of met twee personen, zonder de offroad-prestaties drastisch te beïnvloeden. Deze verandering aan de voorkant verlaagt ook het zwaartepunt van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports, wat bijdraagt aan verbeterde manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden en een betere grondspeling.

Ontworpen voor langeafstandsritten, is de voorkuip van de CRF1100L Africa Twin Adventure Sports agressief herontworpen om de windafbuiging voor het bovenlichaam en de aerodynamica te verbeteren. Net als zijn broertje heeft het een in 5 niveaus verstelbaar windscherm. De zitting is nieuw en maakt gebruik van een +15 mm dikkere urethaanschuimkussen met geoptimaliseerde dichtheid om vermoeidheid bij langeafstandsritten te verminderen.

De CRF1100L Africa Twin is verkrijgbaar in Matt Ballistic Black Metallic en Pearl Glare White Tricolour.

Accessoires

Om ervoor te zorgen dat de Africa Twin-rijder zijn motorfiets precies naar wens kan aanpassen, zijn er speciale accessoires beschikbaar die de offroad-duurzaamheid en -prestaties, het comfort op lange afstanden en de praktische bruikbaarheid van elke Africa Twin verbeteren.

Sinds hun capaciteitsverhoging naar 1100 cc in 2020 zijn er ongeveer 20.000 CRF1100L Africa Twin en 25.000 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports verkocht in heel Europa, en sinds de terugkeer in 2016 zijn er meer dan 85.000 modellen met de legendarische Africa Twin-naam geregistreerd.

De CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports van 2024 zullen vanaf november 2024 bij dealers in heel Europa verkrijgbaar zijn.

Torna al blog

Lascia un commento

Si prega di notare che, prima di essere pubblicati, i commenti devono essere approvati.