Het nieuwe beest van de weg: de BMW R 1300 GS

Het nieuwe beest van de weg: de BMW R 1300 GS

Als het aankomt op de wereld van touring enduro-motorfietsen, heeft BMW Motorrad altijd een vooraanstaande positie ingenomen. Met de recente lancering van de BMW R 1300 GS, heeft het merk opnieuw de lat hoger gelegd en zijn positie als leider in het segment versterkt. Deze 'next level GS' belooft motorrijders een ongekende ervaring met indrukwekkende prestaties, verbeterde handling en geavanceerde rijdersassistentiesystemen, zowel on- als offroad.

Krachtige Boxermotor: Een Nieuw Tijdperk Begint

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe R 1300 GS is de compleet nieuwe boxermotor. Met een cilinderinhoud van 1.300 cc, levert deze krachtbron een adembenemend vermogen van 107 kW (145 pk) bij 7.750 toeren per minuut en een koppel van 149 Nm bij 6.500 toeren per minuut. Dit maakt het de krachtigste BMW boxermotor ooit in serieproductie. Bovendien heeft de motor een verbeterd antipingelsensorsysteem en BMW ShiftCam technologie, waardoor variabele kleptiming en kleplifthoogte aan de inlaatzijde mogelijk zijn. Dit resulteert in een soepele en verfijnde motorloop, krachtige respons over het hele toerenbereik, en gunstig brandstofverbruik.

BMW R 1300 GS 719 Tramuntana

Verbeterd Rijwielgedeelte: Optimaal Comfort en Stabiliteit

BMW heeft ook aanzienlijke verbeteringen aangebracht in het rijwielgedeelte van de R 1300 GS. Het frame is opgebouwd uit plaatstaal en biedt meer montageruimte voor componenten, terwijl het achterframe nu is gemaakt van gegoten aluminium, wat bijdraagt aan een verbeterde stijfheid en stabiliteit. De nieuwe EVO Telelever voorwielgeleiding en herziene EVO Paralever achterwielgeleiding zorgen voor nog meer stuurprecisie en rijstabiliteit, zowel op verharde wegen als tijdens offroad avonturen.

Geavanceerde Rijdersassistentiesystemen: Ultieme Controle en Veiligheid

De nieuwe R 1300 GS is uitgerust met geavanceerde rijdersassistentiesystemen die de controle en veiligheid naar een hoger niveau tillen. Het Dynamic ESA Next Generation systeem biedt elektronisch geregelde demping en vering aan de achterzijde, wat zorgt voor een hoog niveau van veiligheid en rijplezier op verschillende ondergronden. Optioneel is ook de nieuwe elektronische Dynamic Suspension Adjustment (DSA) beschikbaar, die de demping en vering dynamisch aanpast op basis van de rijmodus, omstandigheden en manoeuvres, inclusief beladingscompensatie.

Daarnaast biedt de R 1300 GS standaard vier rijmodi, waaronder de nieuwe 'Enduro'-modus, die speciaal is ontworpen voor offroad rijden. Voor extra aanpassingsmogelijkheden zijn er opties zoals adaptieve hoogteregeling en een sportstand voor de wielophanging, perfect voor offroad avonturiers.

Innovatieve Verlichting en Connectiviteit

BMW staat bekend om zijn innovaties op het gebied van verlichting en connectiviteit, en de R 1300 GS is hierop geen uitzondering. De motorfiets wordt geleverd met Matrix LED-verlichting voor een heldere en efficiënte verlichting, evenals geïntegreerde LED-richtingaanwijzers in de handkappen. Optioneel is de Headlight Pro-uitrusting beschikbaar, die de LED-koplamp in bochten laat meebewegen voor optimale verlichting van de weg.
Het multifunctionele instrumentencluster met 6,5-inch fullcolour TFT-display biedt tal van features en connectiviteitsopties. De motorfiets heeft ook een smartphone oplaadcompartiment met geïntegreerde USB-aansluiting en 12 volt aansluiting voor extra gemak onderweg.

BMW R1300GS Headlight

Veiligheid Voorop met Riding Assistant

Een van de meest opmerkelijke toevoegingen aan de R 1300 GS is de optionele Riding Assistant, die bestaat uit Active Cruise Control (ACC), Front Collision Warning (FCW) en Lane Change Warning (LCW). Deze geavanceerde systemen helpen bij het handhaven van de gewenste rijsnelheid, het voorkomen van aanrijdingen en het veilig wisselen van rijstroken, zelfs in druk verkeer.

Verschillende Stijlopties voor Elke Rijder

BMW begrijpt dat elke motorrijder uniek is, en daarom biedt de R 1300 GS verschillende stijlopties. De basisversie heeft een strakke uitstraling in Lightwhite unilak, terwijl de Triple Black-variant een masculiene en exclusieve uitstraling heeft. De GS Trophy-stijlvariant is ontworpen voor sportief offroad rijden, terwijl de Option 719 Tramuntana-variant gouden wielen combineert met hoogwaardige afwerking en gefreesd aluminium componenten.

De nieuwe BMW R 1300 GS is beschikbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs vanaf €23.250,- inclusief BTW en BPM.

Met zijn krachtige motor, verbeterde rijwielgedeelte en geavanceerde technologieën, vertegenwoordigt de BMW R 1300 GS het hoogste niveau van touring- en offroad-expertise. Of je nu een enthousiaste avonturier bent die offroad paden verkent of een veeleisende langeafstandsrijder, deze motorfiets biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke reis op twee wielen. BMW Motorrad heeft opnieuw bewezen dat ze de leider zijn in het segment van touring enduro-motorfietsen, en de R 1300 GS is de belichaming van hun streven naar perfectie.

Regresar al blog

Deja un comentario

Ten en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.