De Krachtige KTM 1290 SUPER ADVENTURE R - Een Offroad Koning

De Krachtige KTM 1290 SUPER ADVENTURE R - Een Offroad Koning

De tweede generatie van de nieuwste KTM 1290 SUPER ADVENTURE R geeft avonturiers een tweede adem. Terwijl de KTM 1290 SUPER ADVENTURE S de wegen domineert en moeiteloos omgaat met stof, grind en licht, los terrein, is de 'R' ontworpen voor hardcore offroad avonturiers die hoogwaardige uitrusting willen en nodig hebben om elk landschap of terrein te bedwingen.

KTM heeft het bovenste segment van de reis-/avontuurmotorfietsmarkt opnieuw gedefinieerd met de vernieuwde KTM 1290 SUPER ADVENTURE's in 2021. De winnende combinatie van kracht, licht gewicht, offroad behendigheid en handling, voortkomend uit jaren van DAKAR-, Rally- en Enduro-excellentie, geavanceerde elektronica en WP-vering, ongeëvenaarde reisfuncties en stijl, betekende dat KTM de enige keuze was voor rijders die verlangden naar een motorfiets die alles kon en overal kon gaan. De frisse, sportieve witte kleurstelling van 2023 en het kenmerkende oranje frame knipogen naar deze race-erfgoed.

De KTM 1290 SUPER ADVENTURE R biedt nauwkeurige offroad-prestaties door gebruik te maken van alle ervaring, nuance en vertrouwen van het bedrijf in de sector, R&D en competitie. Een model dat moeiteloos een bergpad kan bedwingen, net zo gemakkelijk als een bergpas, kan rekenen op de legendarische LC8-motor die met 1,6 kg is afgeslankt voor de laatste iteratie en 160 pk levert. De motor, gevoed door een 23-liter driestaps tank en met een verbeterd verwarmingssysteem om de temperaturen van de rijder af te voeren, kan 138 Nm koppel leveren, zachtjes of krachtig, en wordt geleverd met de geruststelling van service-intervallen van 15.000 km.

KTM 1290 Super Adventure R 2023

De KTM 1290 SUPER ADVENTURE R is voorbereid op de uitdagingen van verschillende oppervlakken door de geavanceerde BOSCH 6D-hoeksensor die veel van het gedrag van de motorfiets en de talrijke instellingen regelt via Motorcycle Traction Control, Motorcycle Stability Control, verschillende RIDE-MODES, ABS en meer. Verdere bewijzen dat de motorfiets is ontworpen voor tractie komen door de 48 mm WP XPLOR-vering, voorzien van gesplitste cartridgevorken en de aanpasbare achterste schokdemper met 220 mm veerweg. De XPLOR-materialen en de standaardinstellingen zijn getest en verfijnd voor de kenmerken van de KTM 1290 SUPER ADVENTURE R. De vering levert het maximale niveau van feedback via de ALPINA aluminium spaakwielen, met een verbeterd afdichtingssysteem dat geschikt is voor tubeless banden. De KTM 1290 SUPER ADVENTURE R van 2023 is voorzien van Bridgestone AX41-banden als standaarduitrusting.

KTM nodigt alle rijders uit om #DARE2ADV te gaan, dus de KTM 1290 SUPER ADVENTURE R wordt geleverd met alles wat mensen mogelijk nodig hebben om de wereld rond te reizen en zich beschermd en capabel te voelen in de wildernis. Van elementen zoals verstelbare schermen en stuurposities, uitgebalanceerde en verlichte carrosserie voor ergonomie die de beste controle biedt maar ook maximaal comfort mogelijk maakt, geoptimaliseerde schakelaars en eenvoudige infographic menu's via het brede, kleurrijke 7-inch TFT-display, RACE ON keyless functionaliteit, bandenspanningsbeheer en een optionele Quickshifter+.

Voor 2023 heeft KTM het navigatiepotentieel van de KTM 1290 SUPER ADVENTURE R verbeterd. Verbeterde Turn-by-Turn+ begeleiding en de mogelijkheid om waypoints en omleidingen in te stellen zijn nu allemaal mogelijk via de draaiknop op het stuur en via het TFT-display. Geen behoefte meer om de motorfiets te parkeren en rond te rommelen voor de telefoon om de KTMConnect APP te activeren; alles - inclusief het beantwoorden van telefoongesprekken en het registreren van de top tien 'favorieten' - kan allemaal met een simpele aanraking worden gedaan.

De KTM PowerParts-collectie zit boordevol uitrusting en bescherming, zodat iedereen zich verder kan 'afstemmen' op hun 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R. Als er specifieke onderdelen van de motorfiets ontbreken voor een bepaalde reis - zoals bagagedragers, valbeugels of meer esthetische accenten - zijn er tal van opties beschikbaar.

Hoogtepunten van de 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R

  • Val op tussen de reizigers op het pad met een gloednieuw sportief wit kleurenschema en graphics.
  • Raak nooit meer verdwaald of twijfel aan de route dankzij nieuwe Turn-by-Turn+ begeleiding en uitgebreide navigatiemogelijkheden.
  • Betrouwbare LC8 V-twin motor met 160 pk en 138 Nm koppel betekent een wereld zonder grenzen en een motor die elke omstandigheid of elk landschap aankan.
  • ChroMo roestvrijstalen lichtgewicht chassis weegt slechts 10 kg en is ontworpen voor stabiliteit in bochten en meer gevoel bij acceleratie, gebaseerd op Enduro-gevoeligheden met lange veerwegen.
  • WP XPLOR-vering vertegenwoordigt enkele van de meest geavanceerde hardware op elke KTM offroad-motorfiets.
  • Verstelbare en aanpasbare ABS-instellingen en RIDE-MODES zorgen ervoor dat de KTM 1290 SUPER ADVENTURE R elk terrein kan doorkruisen en aan elke eis kan voldoen.
  • Staand of zittend: de ergonomie van de KTM
Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.